Περιγραφή:
Το διεθνές πρότυπο ISO 22000 προδιαγράφει τις οριζόντιες απαιτήσεις που πρέπει να πληροί ένας οργανισμός/επιχείρηση για την ανάπτυξη, εγκατάσταση και εφαρμογή ενός αποτελεσματικού Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων. Αφορά όλες τις κατηγορίες τροφίμων, ζωοτροφών, συστατικών και πρόσθετων τροφίμων, αλλά και άλλων προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με τα τρόφιμα. Απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν άμεσα και έμμεσα στην αλυσίδα τροφίμων, τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο και στους τομείς της μεταποίησης και της σίτισης , ήτοι σε παραγωγούς τροφίμων, ζωοτροφών, συστατικών και πρόσθετων, στη μεταποίηση και επεξεργασία τροφίμων και ζωοτροφών, στις επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, αρτοζαχαροπλαστεία, κυλικεία, ξενοδοχεία, καφετέριες, κινητές καντίνες κλπ), στις επιχειρήσεις catering, στις επιχειρήσεις αποθήκευσης και μεταφοράς (logistics), στις επιχειρήσεις διανομής, στη βιομηχανία εξοπλισμού τροφίμων, υλικών συσκευασίας και ειδών καθαρισμού και απολύμανσης χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στους παρόχους υπηρεσιών υποστήριξης στις επιχειρήσεις τροφίμων (πχ υπηρεσίες απεντόμωσης και μυοκτονίας, υπηρεσίες τραπεζοκομίας κλπ) , στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο κλπ.