EN 15224:2017

EQA Hellas > EN 15224:2017

Περιγραφή:

Το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 15224:2017 αποτελεί εθνικό και εναρμονισμένο ευρωπαϊκό πρότυπο που καθορίζει και προδιαγράφει τις απαιτήσεις για ένα αποτελεσματικό Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας σε οργανισμούς παροχής υπηρεσιών υγείας. Αποτελεί έναν οδηγό για την αξιοπιστία, την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την καταλληλόλητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και ενσωματώνει τις απαιτήσεις του ISO 9001:2015, προδιαγράφοντας επιπλέον εξειδικευμένες απαιτήσεις για την παροχή των υπηρεσιών υγείας. Αφορά οργανισμούς που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας, όπως κλινικές, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, μονάδες αποκατάστασης, κέντρα ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής,  ιατρεία, φαρμακεία, διαγνωστικά κέντρα, κλπ.

Γιατί είναι σημαντικό;

Τα δυνητικά οφέλη από την εφαρμογή του ΕΝ 15224 είναι σημαντικά και ενδεικτικά περιλαμβάνουν:

  • Βελτιωμένη παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς, μέσω του μηχανισμού ελέγχου και αναγνώρισης αποκλίσεων και της εφαρμογής διορθωτικών και προληπτικών μέτρων.
  • Ενίσχυση της ικανοποίησης των ασθενών, μείωση παραπόνων και διασφάλιση της προστασίας των δεδομένων και των δικαιωμάτων τους.
  • Συμμόρφωση με νομοθετικές, τυποποιητικές και κανονιστικές απαιτήσεις οιασδήποτε προέλευσης.
  • Βελτιωμένες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για το προσωπικό και συνεχής επιμόρφωσή του.
  • Ενίσχυση του επιστημονικού κύρους και της φήμης της μονάδας υγείας.
  • Βελτίωση της οργάνωσης και της διαχείρισης λειτουργίας, εξοικονόμηση και ορθολογικότερη κατανομή πολύτιμων πόρων.
  • Περιορισμός των ιατρικών και νοσηλευτικών λαθών, μέσω της εφαρμογής τεκμηριωμένων πρωτοκόλλων και συμμόρφωσης με βέλτιστες πρακτικές.

Ειδικός Κανονισμός Πιστοποίησης EQA Hellas Α.Ε. Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας στην Παροχή Υπηρεσιών Υγείας κατά ΕΛΟΤ EN 15224:2017 –Pdf

Thank you for your upload