HACCP Codex Alimentarius

EQA Hellas > HACCP Codex Alimentarius

Περιγραφή:

Η ανάπτυξη και καθιέρωση κατάλληλης μελέτης και σχετικού Σχεδίου HACCP  (Hazard Analysis & Critical Control Point- Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου) βασίζεται στις αρχές της Διεθνούς Επιτροπής Codex Alimentarius και προδιαγράφει τη μεθοδολογία αξιολόγησης κινδύνων και λήψης προληπτικών και διορθωτικών μέτρων που επιτρέπει τη διατήρηση των αναγνωρισμένων φυσικών, χημικών και μικροβιολογικών κινδύνων υπό αποδεκτό επίπεδο ελέγχου σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας του τροφίμου.

Απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, ανεξαρτήτως μεγέθους, οι οποίοι έχουν ως τομέα δραστηριοποίησης την παραγωγή, μεταποίηση, συσκευασία, αποθήκευση, μεταφορά, διανομή και πώληση τροφίμων.

Γιατί είναι σημαντικό;

Η ανεξάρτητη επιβεβαίωση της ορθής και συνεπούς εφαρμογής Σχεδίου HACCP, προσδίδει ιδιαίτερα οφέλη στην επιχείρηση τροφίμων. Ενδεικτικά:

  • Συμμόρφωση με την εθνική και κοιντική νομοθεσία τροφίμων, το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο και τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών
  • Έλεγχος, πρόληψη και μείωση των φυσικών, των χημικών και των βιολογικών κινδύνων που συνδέονται με το τρόφιμο σε όλα τα στάδια παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης.
  • Βελτίωση νοοτροπίας, δεξιοτήτων και ικανοτήτων προσωπικού
  • Ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και των λοιπών ενδιαφερομένων μερών
  • Συμβολή της επιχείρησης στην προστασία της δημόσιας υγείας

Thank you for your upload