ISO 22301:2019

EQA Hellas > ISO 22301:2019

Περιγραφή:

Το ISO 22301:2019 αποτελεί ένα διεθνές πρότυπο, το οποίο προδιαγράφει τις οριζόντιες απαιτήσεις για ένα αποτελεσματικό Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακής/Επιχειρηματικής Συνέχειας. Ενισχύει την ικανότητα ενός οργανισμού να ανταποκρίνεται σε έκτακτα περιστατικά και κρίσεις που δυνητικά μπορεί να προκαλέσουν διακοπή της λειτουργίας του, εξασφαλίζοντας τη διατήρηση σχετικής ετοιμότητας για άμεση αντιμετώπιση, την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση ομαλής λειτουργίας και τη διατήρηση συνεχούς ελέγχου της κατάστασης. Απευθύνεται σε όλους τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως νομικής μορφής, μεγέθους και οικονομικής δραστηριότητας, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν τεκμηριωμένα σχέδια χειρισμού και αντιμετώπισης μη αναμενόμενων καταστάσεων με ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων στην επιχείρηση.

Γιατί είναι σημαντικό;

Η ανεξάρτητη πιστοποίηση από έναν διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης επιφέρει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό. Ενδεικτικά:

  • Ενισχύεται η ανθεκτικότητα του οργανισμού σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και περίπλοκο περιβάλλον λειτουργίας.
  • Μειώνεται η έκταση και η σοβαρότητα των επιπτώσεων των έκτακτων γεγονότων στην επιχειρηματική λειτουργία, στην παραγωγή προϊόντων, στην εκτέλεση των συμαβάσεων και στην εξυπηρέτηση των πελατών.
  • Αναπτύσσονται τεκμηριωμένα και αποτελεσματικά σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών και αποκατάστασης ομαλής λειτουργίας σε περίπτωση διακοπής, εντός αποδεκτών χρονικών περιθωρίων.
  • Ελαχιστοποιείται η οικονομική ζημία και το κόστος επαναφοράς σε περίπτωση εμφάνισης απειλής, καθώς ο οργανισμός είναι προετοιμασμένος για την αντιμετώπισή της.
  • Ανιχνεύονται λανθάνουσες απειλές και εξωγενείς κίνδυνοι και διαμορφώνονται στρατηγικές και μέθοδοι αντιμετώπισης.
  • Διασφαλίζεται ένα αίσθημα ελέγχου και ετοιμότητας, το οποίο ενισχύει την αξιοπιστία του οργανισμού και την εμπιστοσύνη των πελατών του στο υλοποιούμενο έργο.
  • Ενισχύεται η εμπιστοσύνη των εργαζομένων στη Διοίκηση.
  • Ενισχύονται η φήμη και το κύρος του οργανισμού και αποκτάται ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Thank you for your upload