ISO/IEC 20000-1:2018

EQA Hellas > ISO/IEC 20000-1:2018

Περιγραφή:

Το ISO/ IEC 20000-1:2018 αποτελεί διεθνές πρότυπο που καθορίζει τις απαιτήσεις ανάπτυξης, εφαρμογής, διατήρησης και διαρκούς βελτίωσης ενός Συστήματος Διαχείρισης Υπηρεσιών (SMS) στον τομέα της πληροφορικής. Οι απαιτήσεις που καθορίζονται σε αυτό το έγγραφο περιλαμβάνουν τον προγραμματισμό, τον σχεδιασμό, τη μεταβίβαση, την παροχή και τη βελτίωση των υπηρεσιών πληροφορικής για την πλήρη και συνεπή κάλυψη των προδιαγραφών και την παροχή προστιθέμενης αξίας. Το πρότυπο βρίσκει εφαρμογή σε επιχειρήσεις/οργανισμούς ή τμήματα επιχειρήσεων/οργανισμών που παρέχουν εσωτερικά στον οργανισμό ή σε εξωτερικούς πελάτες  υπηρεσίες πληροφορικής.

Γιατί είναι σημαντικό;

Το συγκεκριμένο πρότυπο μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την επιχείρηση ή τον οργανισμό που πιστοποιείται ανεξάρτητα με αυτό. Ενδεικτικά οφέλη περιλαμβάνουν:

• Εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών διαχείρισης και παροχής υπηρεσιών πληροφορικής, ευθυγραμμιζόμενων με τις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη.

• Ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πελατών στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών πληροφορικής για όλο τον κύκλο ζωής της υπηρεσίας.

• Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, της εταιρικής εικόνας και του κύρους της επιχείρησης στην αγορά.

• Τεκμηρίωση της επιχειρησιακής γνώσης και της τεχνικής ικανότητας της επιχείρησης να παρέχει τις υπηρεσίες.

• Τεκμηρίωση συμμόρφωσης με τη νομοθεσία και τους κανονισμούς που σχετίζονται με την τεχνολογία των πληροφοριών.

Thank you for your upload